30 Ocak 2013 Çarşamba

Türkiye- Kore Anlaşmalı Üniversiteler

Arkadaşlar bu denklik değil, sadece anlaşmaları üniversitelerden bahsedeceğim bu yazımda. Türk Üniversiteleri arasında Kore ile anlaşmalı tek bir üniversite var o da; Bahçeşehir Üniversitesi.Bahçeşehir Üniversitesi 3 Kore Üniversitesiyle anlaşmalı. Bunlar; Kyungsung, Myongji ve Information and Communication University yani kısaca ICU.
* Bahçeşehir Üniversitesi ile Güney Kore’de bulunan Kyungsung, Myongji ve ICUarasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ve ortak araştırma ve ortak programlar alanında bir işbirliği protokolu imzalanmıştır. Buna göre; lisans öğrencileri ilk iki yıllarını Bahçeşehir Üniversitesi'nde, son iki yıllarını da Kyungsung Üniversitesi’nde, yüksek lisans öğrencileri de birinci yıllarını Bahçeşehir Üniversitesi'nde, ikinci yıllarını Kyungsung, Myongji ve ICU'da görerek çift diploma alabilirler. -Bahçeşehir Üniversitesi'nin resmi açıklaması.

4 yorum:

  1. Peki bunun için okuduğun bölümün önemli mi? Her bölümdeki kişiler gidebiliyor mu?

    YanıtlaSil
  2. Hayır sen yanlış bilion cunku ben arastırdım ve kore ile anlasmalı bircok üniversite var .mesela pamukkale universitesi

    YanıtlaSil
  3. Bilkent üniversitesinin,boğaziçi üniversitesinin,istanbul üniversitesinin,sabancı üniversitesinin.ankara üniversitesinin,kadir has üniversitesinin de kore ile anlaşmalı üniversiteleri varmış.

    YanıtlaSil
  4. yeditepe üniversitesinin hangi kore üniversiteleriyle anlaşması var acaba?

    YanıtlaSil