30 Ocak 2013 Çarşamba

Seoul Fotoğrafları

Başkent Seoul'un oldukça düzenli bir olduğundan bahsetmiş miydik? Koreliler kesinlikle sokaklarını kirletmezler. Bırakın sokakları kirletmeyi, çöplerini bile 50 parçaya ayırıp atıyorlar. Eğer böyle atmazsanız yüklü bir para cezası yiyorsunuz. Onlar için temizlik ve düzen önemli.
Bu da kuşbakışı Kore. Ne kadar harika değil mi? Buradan bakınca bile yeşil alanların fazlalığını farkedebiliyor olmalısınız. O kadar binanın içinde bile yeşil alanları yok etmemiş olmaları Seoul'u etkileyici kılan bir başka özelliği işte. Dünya üzerinde başkent olup mimari açıdan bu kadar gelişmiş olmasına rağmen yeşil alanları bu kadar koruyan başka kaç tane şehir vardır ki?
B
 Bu da ayrı bir kuşbakışı Seoul. Bu fotoğrafta nedense içime sinmeyen birşeyler var fakat ne olduğunu anlayabilmiş değilim :D
Eheheh :)
Bu Seoul'un tanıtım fotoğraflarından biriymiş. Yani Seoul'un tanıtıldığı program ya da braşür, afiş tarzı belgelerde bu fotoğrafı görmek çok normalmiş. Kore'ye gittiğinizde havaalanlarında bulunan afişlerde ve turistlere özel hazırlanmış genel olarak ingilizce olan broşürlerde bu fotoğraf oldukça popülermiş anlaşılan :)


BUNLARLA SADECE SİZE ÖZELLİKLE SEOUL'UN KUŞBAKIŞI GÖRÜNÜŞÜNÜ GÖSTERMEK İSTEDİM. DİĞER YAZIMDA GEZİLEBİLECEK ÖNEMLİ YERLERİ GÖSTERECEĞİM :)


 

1 yorum:

  1. çok güzeell :) İnş. ben gideceğim ve üniversitesini okuyacağım :) Komsahammidaaa .. :* :D

    YanıtlaSil