30 Ocak 2013 Çarşamba

Ginseng- İnsan Otu

Kore ve Ginseng

Kore'de hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır Ginseng kökü. Ülkemize 5-10 sene içerisinde bilinmeye başlayan ve insan otu adıyla hafızalarımıza giren bu kök, insanlar için neredeyse tuz gibi, şeker gibi birşey. Çok değişik şekilleri mevcut olan ve değişik şekillerde sunumu yapılan bu kökü eczanelerde, bakkallarda ve ihtiyaç malzemesi satan her yerde bulmanız mümkün .Eğer birinin küçük bir koyu renkli şişeyi kafaya diktiğini görürseniz bilin ki o Ginseng'dir... Ginseng'in hap şeklinden tutun da gazlı içecek şekline kadar yüzlerce modeli mevcut.

Koreliler en ufak hastalıklarında bile ilaçtan önce bu kökün çayını, kremini vb. ürünlerini kullanıyorlar. Gerçekten işe yarıyor mu bilmiyorum ama denildiğine göre psikolojik de olsa bir etki söz konusu. Peki Eda buradan ne çıkardı? Bizdeki kocakarı ilaçları gibi birşey bu Ginseng. Öyleyse alın Kore'yle bir benzerlik daha :D

 


1 yorum:

  1. Merhaba, öncelikle Kore ile ilgili bu kadar güzel, yaşanmış kültürel notlar paylaştığınız için teşekkürler. Ancak iyi niyetime sığınarak bir kaç düzeltme yapmak istiyorum. Öncelikle bahsettiğiniz Ginseng içerdiği kimyasal bileşenlerden ötürü antioksidan özelliktedir ki bu da vücudumuzda kanser kadar ciddi bir hastalığa bile neden olabilecek oksidatif radikalleri yok edici ya da etkisini hafifletici bir etkiye sahip olmasına neden olur ve ayrıca vücudun bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkisi vardır. Yani dolayısıyla vücudu ruhsal ve aynı zamanda fiziksel bir şekilde korur. Bir de kocakarı ilaçları denilen şeyler zaten belirli oranlarda ve miktarlarda kullanıldığında ilaç niteliğindedirler ve kesinlikle hurafe değildirler. Zaten şu anda alternatif tıp olarak kullanılmaktadır ve eczacılığında temelini oluşturur. Ginseng'te bunun gibidir. Teşekkürler tekrar, sadece bir dipnot düşmek istedim. Kolay gelsin! :)

    YanıtlaSil